ΕύΠολις art website

Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου”

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού “ΕύΠολις-art” διοργανώνει «Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου» και απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με θεατρικά έργα της επιλογής τους (ως 60 λεπτά) και το ρεπερτόριο θα ταξινομηθεί από τους διοργανωτές του φεστιβάλ σε θεματικές θεατρικές ημέρες, ανάλογα με τις συμμετοχές.Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού “ΕύΠολις-art” θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την Κυριακή 27 Αυγούστου.

 

Κατεβάστε την φόρμα της αίτησης και αφού την συμπληρώσετε μπορείτε να την στείλετε στο e-mail μας.

αιτηση_φεστιβαλ_μονολογου

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κριτικούς θεάτρου διακεκριμένους στο αντικείμενό τους.

Τα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Ανδριόπουλος Αντώνης: Σκηνοθέτης – Δάσκαλος υποκριτής στην δραματική σχολή «Δραματική Τέχνη»
  • Κολλημένος Κώστας: Σκηνοθέτης – Κινηματογραφιστής
  • Μαλισσόβας Δημήτρης: Σκηνοθέτης
  • Λούβρος Νίκος: «BoozeCooperativa»
  • Σφακιανάκης Αγγελος: Μουσικός – Καλλιτεχνικός Δ/ντής «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»
  • Και δύο μέλη της Ελληνικής Ενωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Διάρκεια φεστιβάλ

Α) Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου για ερασιτέχνες ηθοποιούς 22 ως 24 Σεπτεμβρίου 2017. Στους ερασιτέχνες ηθοποιούς θα δοθεί έπαινος και θα σκηνοθετηθούν οι συμμετοχές τους σε μια ενιαία θεατρική παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο θέατρό μας, με αποδοχές 40% επί των εισπράξεων.

Β) Το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου για επαγγελματίες ηθοποιούς ξεκινά την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 και η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον ένα τριήμερο με δυνατότητα επιμήκυνσης αυτού του χρόνου, ανάλογα με τις συμμετοχές.  Θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων υποκριτικής από καλλιτεχνική επιτροπή. (Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους επαγγελματίες ηθοποιούς. 1ο βραβείο: 10 ημέρες δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου, 2ο βραβείο: 6 ημέρες δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου, 3ο βραβείο: 3 ημέρες δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου. Επιπλέον για κάθε παράσταση ο ηθοποιός θα εισπράξει και το 40% απο τα έσοδα των εισιτηρίων. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς θα τους δοθεί έπαινος.)

Το «Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου» διοργανώνεται για πρώτη χρονιά στη θεατρική μας σκηνή και αποτελεί συνειδητή επιλογή και προτεραιότητα της δραστηριότητάς μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα έκφρασης και προβολής σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς όπως και η δυνατότητα συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και απόψεων.    Η επιτυχία αυτής της πρώτης προσπάθειας θα μας δώσει τη δυνατότητα της καθιέρωσης του σε ετήσιο καλλιτεχνικό θεσμό.

Υπεύθυνη οργάνωσης : Ίρις Ανδριοπούλου